Site-ul PROIS-NV este în curs de reconstructie.
Va asteptam in curand pe noul site!

Flux de știri
2016-04-03

Forum pentru o guvernare responsabilă

Centrul pentru Politici Publice din Cluj-Napoca împreună cu Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj Napoca organizează în 7 aprilie, ora 17:00 la sediul facultății aflat pe str. Minerilor nr.85, sala T1 (clădirea FSPAC 2) evenimentul Forum pentru o guvernare responsabilă.

Preambulul acestei inițiative îl constituie studiul „Între detalii formale și semnificație democratică: o analiză a rapoartelor de activitate ale aleșilor locali (2012-2014)” care s-a concentrat în a analiza rata de conformare a aleșilor locali privind depunerea rapoartelor de activitate, conținutul acestor rapoarte și modul în care sunt disponibile pentru cetățeni pentru ca aceștia să poată să-și formeze opinia pentru alegerile locale care se vor desfășura în acest an.

Forumul se desfășoară în cadrul proiectului ”Cetățenie activă pentru o bună guvernare locală transparentă,” o acțiune a Centrului pentru Politici Publice din Cluj-Napoca, în care sunt angrenați Centrul pentru Dezvoltare Socială CEDES (Sighișoara), Fundația Civitas pentru Societatea Civilă (Odorheiu Secuiesc), Centrul de documentare și informare publică (Iași), Centrul de Resurse pentru participare publică – CeRe (București) în calitate de parteneri.

Configurația evenimentului este inovativă, un apel la participare sub formă de panel care privește transparența în administrația publică locală, exemple de bune practici și o recunoaștere a aleșilor care i-au informat pe cetățeni despre activitatea lor.

O hașură specială în cadrul evenimentului va fi expoziția care ilustrează concepte de politici publice aceste afișe vor fi expuse în interiorul Facultății de Studii Politice pentru a acorda o mai mare notorietate subiectului dar și pentru a evidenția constanta preocupare a Asociației Centrul pentru Politici Publice la formarea unor dezbateri constructive legate de principalele politici publice din ţară şi Uniunea Europeană.

Organizația CENPO este o organizație neguvernamentală, non-profit, independentă, înfiinţată în 2003. De atunci a contribuit la programe ce au vizat reforma administraţiei publice, participarea cetățenilor și a altor organizații la elaborarea de politici publice și dezvoltarea comunității.

„Evenimentul rezultă în urma unei analize realizată în perioada aprilie mai 2015 - în care am urmărit paginile de internet ale tuturor celor 41 de consilii județene, a Consiliului General al Municipiului București și a celor 6 sectoare din București, am colectat și pus la dispoziția publicului peste 1.700 de rapoarte de activitate ale consilierilor județeni și locali din București pentru anii 2012-2014. La adresa www.cenpo.eu sunt centralizate aceste documente și pot fi consultate de către cetățeni, în vederea formării unei opinii pentru alegerile locale din acest an”, spune Andra Huțuțui, manager de proiect la CENPO.

Invitațiile la eveniment au fost transmise de către organizatori la nivel național. Au fost contactați reprezentanți ai administrației publice locale și naționale, consilieri județeni, reprezentanți ai mediului academic, mediului ONG, studenți și alte persoane interesate de rezultatele studiului.

Organizatorii încurajează tinerii și societatea civilă să fie prezenți la un eveniment care traduce activitatea aleșilor locali și premiază buna guvernare locală transparentă; o simplificare menită să sprijine participarea civică în procesul decizional societal.

Proiect finațat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România.

Persoană de contact eveniment:

Raluca Ocean – Organizator evenimente Centrul de Inovare, Marketing și Business CLIMB

0732 999 982, raluca@climbcenter.ro

DETALII: http://cenpo.eu/forum-pentru-o-guvernare-responsabila-2/https://www.facebook.com/events/807948525977555/Cursurile PROIS-NV

PROIS-NV reprezentat în COMITETUL DE COORDONARE A MANAGEMENTULUI ACORDULUI DE PARTENERIAT 2014-2020 

COMITETUL REGIONAL NORD-VEST PENTRU PROBLEMELE ROMILOR

 

Newsletter-ul PROIS-NV

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a fi la curent cu ultimele ştiri și evenimente ale PROIS-NV.Vizitatori

344010