Site-ul PROIS-NV este în curs de reconstructie.
Va asteptam in curand pe noul site!

Flux de știri
2016-06-15

Organismele intermediare pentru POCU trec în subordinea MFE

Guvernul a decis astăzi, prin Ordonanță de Urgență, trecerea organismelor intermediare pentru gestionarea programelor operaționale sectoriale în domeniul dezvoltării resurselor umane din subordinea Ministerului Muncii, Familiei și Protecției Sociale în subordinea Ministerului Fondurilor Europene, care îndeplinește și rolul de Autoritate de Management pentru aceste programe de finanțare.

Prin preluarea administrativă a organismelor intermediare în aceeași structură în care se află și autoritatea de management evită dubla coordonare și se asigură un cadru procedural unitar pentru implementarea eficientă a Programului Operațional Capital Uman (POCU) 2014-2020. De asemenea, sunt eliminate blocajele interinstituționale relevate în implementarea proiectelor din cadrul Programului Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane POSDRU, din perioada de programare precedentă, 2007-2013, asigurând totodată facilitarea proceselor aferente închiderii acestui program.

Celeritatea preluării organismelor intermediare de către Ministerul Fondurilor Europene este justificată de momentul închiderii POSDRU 2007-2013 în condițiile prevăzute de Hotărârea Guvernului nr. 678/2015, când este necesară mobilizarea într-un termen extrem de scurt a unor importante resurse de personal și expertiză la nivelul instituțiilor implicate în implementarea programului. De asemenea, din perspectiva noii perioade de programare, acestea trebuie să fie evaluate în vederea includerii lor în descrierea de sistem, în scopul desemnării organismelor cu rol în gestionarea POCU. Acordurile de delegare pentru perioada de programare 2014-2020 urmează să fie semnate în cursul lunii iulie 2016.

... sursa: gov.ro click aici pentru detalii.


Cursurile PROIS-NV

PROIS-NV reprezentat în COMITETUL DE COORDONARE A MANAGEMENTULUI ACORDULUI DE PARTENERIAT 2014-2020 

COMITETUL REGIONAL NORD-VEST PENTRU PROBLEMELE ROMILOR

 

Newsletter-ul PROIS-NV

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a fi la curent cu ultimele ştiri și evenimente ale PROIS-NV.Vizitatori

348903