Site-ul PROIS-NV este în curs de reconstructie.
Va asteptam in curand pe noul site!

Noutăţi

Ministerul Fondurilor Europene selectează membrii Comitetului de Coordonare pentru Managementul Acordului de Parteneriat 2014 – 2020

2014-10-12

Ministerul Fondurilor Europene începe demersurile pentru constituirea Comitetului de Coordonare pentru Managementul Acordului de Parteneriat 2014 - 2020 (CCMAP).

„Comitetul de Coordonare pentru Managementul Acordului de Parteneriat 2014 - 2020 va fi primul nivel de coordonare strategică a utilizării fondurilor europene de care dispune România în perioada de programare 2014 – 2020. Acest for va asigura analiza coerența intervențiilor şi complementaritatea acestora în toate fazele implementării. În consecinţă, invit toate organizaţiile din mediul public şi privat, interesate de cheltuirea eficientă a celor 43 miliarde de euro de care dispune ţara noastră în perioada de programare să îşi depună candidaturile în vederea selectării membrilor care vor constitui acest for de coordonare a implementării fondurilor europene”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Membrii CCMAP vor fi selectaţi din rândul reprezentanților societății civile la nivel național, regional sau local precum și din rândul altor parteneri economici și sociali. Pentru selectarea membrilor CCMAP, Ministerul Fondurilor Europene invită organizațiile interesate să își exprime interesul privind participarea la acest Comitet, prin completarea formularului online disponibil pe site-ul MFE 

Termenul limită pentru completarea acestuia este 15 octombrie a.c.

În cadrul procesului de selecție Ministerul Fondurilor Europene va avea în vedere reprezentarea echilibrată a domeniilor relevante pentru implementarea fondurilor europene structurale şi de investiţii, expertiza şi experiența, organizațiile selectate urmând să fie implicate activ în coordonarea strategică. Totodată, Ministerul Fondurilor Europene precizează că în cazul în care partenerii economici și sociali sau organismele care reprezintă societatea civilă fac parte dintr-o organizație de tip confederativ general / sectorial, nu vor fi luate în considerare expresiile de interes transmise individual de către membrii acestora.

NOTĂ: Comisia Europeană a adoptat Acordul de Parteneriat 2014 - 2020 cu România în data de 6 august a.c. Acest document prezintă modul în care vor fi folosite fondurile europene structurale și de investiții în viitoarea perioadă de programare.

(Sursa: Ministerul Fondurilor Europene)Cursurile PROIS-NV

PROIS-NV reprezentat în COMITETUL DE COORDONARE A MANAGEMENTULUI ACORDULUI DE PARTENERIAT 2014-2020 

COMITETUL REGIONAL NORD-VEST PENTRU PROBLEMELE ROMILOR

Flux de știri


Newsletter-ul PROIS-NV

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a fi la curent cu ultimele ştiri și evenimente ale PROIS-NV.Vizitatori

348449